Vitaminok, ásványi anyagok

A vitamin

A - vitamin

A vitaminok és az ásványi anyagok kis mennyiségben a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagok. Melyek az „A” vitaminban gazdag élelmiszerek? Mennyi „A” vitaminra van szükségünk? Mi történik túl magas „A” vitamin bevitel esetén?

Hasznos tanácsok kicsiknek, nagyoknak.

Tovább
B vitamin

B - vitamin

A B-vitamin számos fontos hatással rendelkezik: jelentős szerepe van a szénhidrát-anyagcserében; energiát generál, segíti a szénhidrátok elégetését; segít az elfogyasztott táplálék lebontásában és annak energiává alakításában; létfontosságú szerepet tölt be az idegrendszer, az izomszövetek és a szív egészséges működésében.

Milyen B-vitaminokat ismerünk? Melyek az B-vitaminban gazdag élelmiszerek? Mennyi B-vitaminra van szükségünk? Hasznos tanácsok kicsiknek, nagyoknak.

Tovább
C vitamin

C - vitamin

A C-vitaminról hallunk legtöbbször, erről a vitaminról van a legtöbb információnk. De vajon jól tudjuk-e, hogy melyek az C-vitaminban gazdag élelmiszerek? Mennyi C-vitaminra van szükségünk? Mi történik túl magas C-vitamin bevitel esetén, lehet-e túladagolni? Milyen betegség a skorbut?

Hasznos tanácsok kicsiknek, nagyoknak.

Tovább
D vitamin

D - vitamin

Az ismertető áttanulmányozásával megtudhatjuk, hogy miért hasznos a D-vitamin az emberi szervezet számára, tisztába kerülhetünk azzal, hogyan juttathatunk a szervezetünkbe a D-vitamint, megtudhatjuk, hogy mennyi D-vitamin a javallott és mi történik túladagolás esetén.

Mi az angol-kór, és miért ez az elnevezés? Hasznos tanácsok közérthetően kicsiknek, nagyoknak.

Tovább
E vitamin

E - vitamin

Az E-vitaminnak számos fontos funkciója van. Például védi a sejtmembránt, így segíti a sejtek működését.

Az ismertető áttanulmányozásával megtudhatjuk, hogy miért hasznos az E-vitamin az emberi szervezet számára, tisztába kerülhetünk azzal, hogyan juttathatunk a szervezetünkbe az E-vitamint, megtudhatjuk, hogy mennyi E-vitamin a javallott és mi történik túladagolás esetén Hasznos tanácsok közérthetően kicsiknek, nagyoknak.

Tovább
ásványianyagok

Ásványi anyagok

Melyek szervezetünk nélkülözhetetlen ásványi anyagai és nyomelemei?

Hogyan kell táplálkoznunk, hogy ne szenvedjünk ezekből hiányt? Van e veszélyes mennyiség?

18 ásványi anyag és nyomelem rövid jellemzése laikusok számára is érthető megfogalmazásban.

Tovább
vitaminok

Vitaminok - a nélkülözhetetlen tápanyagok

A vitaminok kis mennyiségben a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagok. Mivel a szervezetünk nem képes őket előállítani, ezért a szükséges tápanyagokhoz változatos és kiegyensúlyozott étrenddel lehetséges hozzájutni.

Melyik vitamin melyik élelmiszerben található? Melyek a zsírban oldódó és melyek a vízben oldódód vitaminok? Melyikből mennyit?

12 féle vitaminról részletesen, közérthetően kicsiknek, nagyoknak.

Tovább