• Ugrás a menühöz
  • Ugrás a fő tartalomhoz
Ugrás a főoldalra Lakossági portál
  • eHVB
  • Betegségmegelőzés, egészségmegőrzés
  • Hiteles egészségügyi kereső
  • Főoldal
  • Betegségmegelőzés, egészségmegőrzés
  • Táplálkozás
  • Gluténérzékenység - Cöliákia

Gluténérzékenység - Cöliákia

2023. jan. 16.

A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység - orvosi nevén cöliákia - a búza, rozs, zab és árpa egyik összetevőjével, a gliadin fehérjével szembeni túlérzékenység. Ha a gluténérzékeny beteg huzamosabb időn át glutén tartalmú élelmiszereket fogyaszt, a vékonybél nyálkahártyájának súlyos sorvadása jöhet létre.

Mi okozza? Mik az első tünetek? Hogyan lehet kivizsgálni? Hogyan kezelhető? Felnőtteket és gyermekeket egyaránt érintő kérdésekre válaszok közérthetően.

2023. jan. 16.
Ugrás a főoldalra
  • map 1125 Budapest, Diós árok 3.
  • phone +361 356 1522
  • email okfo@okfo.gov.hu

© Minden jog fenntartva OKFŐ - 2025