• Ugrás a menühöz
  • Ugrás a fő tartalomhoz
Ugrás a főoldalra Lakossági portál
  • eHVB
  • Betegségmegelőzés, egészségmegőrzés
  • Hiteles egészségügyi kereső
  • Főoldal
  • Betegségmegelőzés, egészségmegőrzés
  • Táplálkozás
  • Adalékanyagok az élelmiszerekben

Adalékanyagok az élelmiszerekben

2023. jan. 16.

Elsősorban azokra az anyagokra hivatkozunk így, amelyek valamilyen változást hoznak létre az adott élelmiszerben, ha készítéskor, feldolgozáskor, csomagoláskor, szállításkor vagy tároláskor hozzáadják. Bizonyos anyagok használatára nem lenne szükség, ha saját magunk termelte élelmiszereket fogyasztanánk. Ám a mai életmód a legtöbb esetben megköveteli az adalékanyagok nyújtotta technológiai, esztétikai és kényelmi előnyöket.

Szó esik a színezékekről, állományjavítókról, tartósítókról, ízfokozókról, édesítőszerekről.

2023. jan. 16.
Ugrás a főoldalra
  • map 1125 Budapest, Diós árok 3.
  • phone +361 356 1522
  • email okfo@okfo.gov.hu

© Minden jog fenntartva OKFŐ - 2025