Életmód

napszemüveg

A napszemüveg helyes kiválasztása

A napsugárzás egy bizonyos része, az ibolyántúli sugárzás nemcsak a bőrt, hanem a szemet is károsíthatja. Tudományos bizonyítékok sora támasztja alá, hogy a szemet érő túlzott napsugárzás a szürkehályog kialakulásának fontos kockázati tényezője. A jó minőségű napszemüveg megfelelő védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen.

Praktikus tanácsok arról, hogy hol, milyen napszemüveget érdemes vásárolni.

Tovább
baleset

Balesetek, sérülések

A baleset olyan váratlanul bekövetkezett véletlen esemény, melynek következtésben az érintett személyt sérülést, testi károsodást szenved el és melyet bekövetkezése előtti észleléssel nagy valószínűséggel el lehetne volna kerülni.

Az anyag további részében tárgyaljuk a vérzéssel járó sérüléseket, az égési sérüléseket, az esések okozta sérüléseket valamint az ájulást.

Tovább
egészségturizmus

Egészségturizmus - Egészségmegőrzéssel kapcsolatos szolgáltatások...

Az egészségturizmus a gyógy- és wellness turizmust átfogó fogalom. A turizmusnak azon területét jelenti, ahol a turista utazásának fő motivációja az egészségi állapotának javítása és megőrzése.

Az ismertető anyag leírást tartalmaz a szolgáltatások típusairól, valamint az egyes szolgáltatások tartalmáról. Kitér az orvosi rendelvényre igényelhető terápiás gyógyturizmus jogosultsági tényezőire, azok feltételeire is.

Tovább
testmoz

Életmódváltás - Testmozgás, Étrend

Az elhízás nem egyik napról a másikra alakul ki. Fokozatosan valósul meg, melyben a helytelen életmódbeli döntések és a szegényes étrend szerepet játszik. Sok esetben az elhízottságot sokkal inkább környezeti tényezők befolyásolják, anyagunkban a testmozgás és táplálkozási szokások megváltoztatására fókuszálunk.

Tovább
öltözködés

Öltözködés - Egészségügyi kockázatot jelentő ruhadarabok

Az ember külső megjelenése az ókortól kezdve a mai napig képes kifejezni viselője státuszát, a társadalomban betöltött szerepét. A hatalom, vagyon, életkor, nem, etnikum, vallás, ideológiai-politikai csoporthoz való tartozás, identitás, foglalkozás, esetleg más társadalmi jellemzőket.

Manapság öltözetünk a személyiségünk egyik fontos kifejezőeszköze. Mit árul el rólunk az öltözetünk? Milyen hatással lehetnek egészségünkre a rosszul megválasztott ruhadarabok cipők, testékszerek? Melyek az egészséges ruhaalapanyagok? A témával kapcsolatos érdekességek között hasznos információk egészségünk megőrzése érdekében.

Tovább