Vöröskereszt

ujraelesztes

Újraélesztés - Reszuszcitáció

Minden évben több ezer ember szerez súlyos sérülést, vagy hal meg valamilyen baleset során. Több haláleset elkerülhető lenne, ha a baleset sérültje elsősegélynyújtásban részesülne, mielőtt a mentő odaér.

Vészhelyzet esetén minden perc számíthat!

Az alapfokú újraélesztés olyan tudásanyag, amellyel jó, ha minden ember rendelkezik. Nem igényel kiemelt szakmai ismereteket, a fogások és tennivalók nagyon könnyen elsajátíthatók. Interaktív ismertető anyag bátor, segítőkész állampolgárok számára.

Tovább
veradas

Véradás

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradásszervezésben. Éves szinten 11–13 ezer véradó eseményt szervez. A Magyar Vöröskeresztnek naponta mintegy 1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, a különböző egészségügyi ellátásokhoz! Bár sokféle felhívás, akció létezik ebben a témában, de a véradás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. 

Önnek csak egy kis ráfordított idő, másnak lehet, hogy maga az élet!

Ki adhat vért? Hogyan érdemes készülni a véradásra? Mi a véradás menete? Hol lehet véradásra jelentkezni, hol lehet vért adni? Vannak-e kizáró okok? Hasznos információk minden felelős állampolgár számára.

Tovább