Családtervezés

újszülött

A szülés - Testi, lelki történések

A szülés a női életút egyik kitüntetett állomása, meghatározó élménye. Nem önmagában álló történés, beágyazódik egy eseménysorozatba, lelki és testi folyamatokba.

Mik a szülés megindulásának jelei, milyen szakaszai vannak? Mi az alternatív szülőszoba és mit jelent a szülés utáni depresszió?

Közérthetően fiataloknak, nem csak nőknek!

Tovább
abortusz

Művi abortusz - Mi történik? Következmények...

A művi abortusz a terhesség orvosi úton történő megszakítása, amely a várandós nő beleegyezésével történik. A művi abortusz sajnos gyakori beavatkozás: átlagosan háromból egy nő esik át ilyen procedúrán az élete során. A terhesség megszakítás előtt fontos, hogy a terhes nő valamennyi kérdésére választ kapjon, és legyen kellő ideje átgondolnia döntését.

Hogyan szabályozzák az abortuszt Magyarországon? Mi történik művi abortusz során? Milyen szövődményekkel és lelki traumákkal járhat a terhesség megszakítása?

Serdülő lányoknak, lányos szülőknek hiteles információk közérthető stílusban.

Tovább
terhesség

Várandósság - A három trimeszter

A várandósság a női életút és a személyiségfejlődés kitüntetett időszaka. Az anya számára rendkívül sok változást hoz testi, lelki, párkapcsolati téren egyaránt. A női szervezet a várandósság miatt megváltozik, működésének azonban más apró, de félreérthetetlen jelei is vannak.

Mik a félreérthetetlen jelek? Mi történik a három trimeszterben? Hogyan fejlődik a magzat? Milyen orvosi vizsgálatok szükségesek?

Életmód változtatási tippek, tanácsok babaváró fiataloknak.

Tovább