Légúti betegségek

köhögés

Köhögés - Mi a teendő?

Az ismertető áttanulmányozásával megtudhatjuk, hogy miért köhög az ember, mi a köhögés funkciója, oka, megismerhetjük a köhögés főbb típusait, elsajátíthatjuk azokat a módszerek, melyek enyhíthetik a köhögést, megtudhatjuk, hogy mely esetekben forduljunk mindenképp orvoshoz.

 

Tovább
középfül

Középfülgyulladás - Okai, tünetei, kezelése és hasznos tanácsok

A  betegség tüneteiről, az esetleges szövődményekről, az orvoshoz fordulás szükségességéről, a diagnosztizálás menetéről, a kezelési módszerekről készült az összefoglaló laikusok számára is érthető szövegezéssel.

 

Tovább
mandula

Mandulagyulladás - Tonsillitis

A mandulák olyan kicsi mirigyek a torok két oldalán, amelyek főként gyermekkorban segítenek a fertőzések elleni védekezésben és gátként működnek a kórokozókkal szemben. A mandulagyulladás gyakori megbetegedés gyermekek esetében, de érinthet felnőtteket is. Mik a mandulagyulladás okai, tünetei, vannak-e szövődményei, mikor forduljunk háziorvosunkhoz? Hogyan lehet kezelni, mi a sebészi beavatkozás? Közérthetően elsősorban kisgyermekes szülők számára.

Tovább
megfázás

Megfázás, nátha - Hasznos kezelési tanácsok

A megfázás általában egy enyhe vírusfertőzés következtében kialakult betegség, mely főként az orrot, orrmelléküregeket, a torkot, garatot és felső légutakat érinti. A megfázás terjedhet közvetlen módon: tüsszögés és köhögés útján apró fertőzött cseppek formájában kerülhetnek a levegőbe, így mások is belélegzik azokat, és közvetett módon: ha kilinccsel vagy más tárggyal érintkezik a beteg, majd a tárgyat más is megérinti és utána az orrához vagy szájához emeli a kezét. Mik a megfázás kiváltó okai, tünetei? Mikor szükséges elmenni a háziorvoshoz? Hasznos tanácsok a fertőzés megelőzésére, kezelésére a megfázás tüneteinek enyhítésére.

Tovább